lóbálom a lábamat

Kertész Ákosnak!

2011/09/22. - írta: kalimpálok

....minden szavadat értem, minden üzeneted eljut hozzám, nem kiforgatva, nem érzelmek, indulatok nélkül csócsálva a szavakat.

....minden szavadat értem, minden üzeneted eljut hozzám, nem kiforgatva, nem érzelmek, indulatok nélkül csócsálva a szavakat.

 

Ákos! A te filmjeidet nézni, a könyveidet olvasni fogják, cikkeidet idézik majd akkor is, amikor már senki nem emlékszik azokra, akik visszavonták a díszpolgári címedet.

Azok, akik megkérdőjelezik magyarságodat, azok nem hallottak téged még verset mondani, Arany Jánost, József Attilát, Kosztolányit, a Makráról még nem is hallottak.  Fogalmuk sincs művészetről, irodalomról, lélekről, a népért síróról, de ne is kérd ezt tőlük számon, felesleges.

S.P. köztársasági elnök és a többiek?  Nem érnek fel hozzád!  Csak a kabátjuk zsinóros, a bajuszuk hosszú, és a zászlajuk Árpádsávos.

A Hillert és a többieket, soha nem szerettük! Ezt ők is pontosan tudják, írásba is adtuk nekik. Győzködtük őket, Te is, de hiába. (Jussanak eszedbe Bodor publicisztikái is, tudod, a harmadik oldalon!) Méricskéljék csak a szavakat, centizzék a belső, lelki viharokat!

Kit érdekelnek? Percemberkék, igazad van! Az ő bűnük is, hogy itt tartunk.

Nap, mint nap kesergek én is, hogy létezik, hogy nem történik semmi?

Miként lehetséges az, hogy nem állt fel az összes alkotmánybíró, amikor kellett volna?  Nézem az új köztévében az arcokat, akik a híreket mondják.  Akik nap, mint nap bemennek dolgozni, és nem sül le a pofájukról a bőr? Miért nem állnak fel élőadásban, és mondják: - Na, ezt most itt befejeztem, ehhez én nem adom a nevemet!

Sorolhatnám a csendben kussolókat, a továbbszolgálókat, a továbbra is szolgálókat.

Sokan vannak szolgalelkűek, sőt!  Ákos, a feljelentők, a névtelen leveleket írók, a könyöklők országa voltunk és vagyunk.  Még a folklór is bizonyítja: Dögöljön meg a szomszéd tehene!

Szeretlek Ákos, és minden szavadat értem, minden üzeneted eljut hozzám, nem kiforgatva, nem érzelmek, indulatok nélkül csócsálva a szavakat.

Számomra díjjal vagy sem, örökre Kertész Ákos leszel!

H. Deák Kati

Címkék: Ákos Kertész
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimpalok.blog.hu/api/trackback/id/tr868325310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása