lóbálom a lábamat

Kalimpa újságot olvasott - meg is lett az eedménye!!!

2011/09/20. - írta: kalimpálok

A választások másnapján két rövid hírt vett észre.

Az egyik, arról szólt hogy új tulajdonostársa van az RTL klubnak. A másik még ennél is kisebb, mínuszos hírecske volt. Nem vitatom, és belátom, hogy az egybeesésnek semmi köze a politikához, vagy a becstelen vagyonszerzéshez. Érveim is vannak ám! Honnantudthatta a bankvevő,aki épp a választások első napján vette meg a bankot, hogy:

- Néhány egyébként nem teljesen hülye kormánypárti képviselő, egy-két hónapos különbséggel, olyasmit mond majd, amitől zuhan a forint, az egyébként is erős svájci frank pedig egekbe szökik. A bankadóról  (amibe persze az új bank nem tatozik bele)sem lehetett a tulajdonosi körnek fogalma, az meg pusztán a véletlen műve, hogy olyan kizárólagos megbízásokat kapnak,amitől gyakorlatilag ez a csoport lett a csekély jó évet záró pénzintézetek egyike,és ez csak fokozódik majd. Kevés ilyen előrelátó is igen-igen jó üzletemberrel dicsekedhetünk.

- Jogállamokban élő vállalkozók közül kevesen gondoltak arra, talán csak a Magyar Takarék, hogy a többszörösen generált, beszólások miatt is megnövekedett bankhiteleket a kormány rögzített áron váltatja vissza, és általában a bizonytalan helyzet miatt is  menekülnek

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimpalok.blog.hu/api/trackback/id/tr438325306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása