lóbálom a lábamat

Naiv kérdések Kalimpától I.

2011/10/10. - írta: kalimpálok

Politika. Jesszus! Mit mond majd az orvosom?

Politika. Jesszus! Mit mond majd az orvosom?

Csak töröm a fejem, mint Micimackó, hogy a DK platform kérdései kapcsán miért csak Gyurcsány személyéről beszélnek, javaslatai soha nem kerülnek szóba. Nem azokat csócsálják, nem azt nézegetik, szagolgatják, járják körbe. Na, ja.

Megértem. Ha közelebbről vennék górcső alá javaslatait, mondjuk pont azt. hogy mondjon le az egész frakció – az elég kellemetlen lenne.  Kinek? A frakció jelenlegi tagjainak.  Ha csak egy pillanatra elfelejtenék saját érdekeiket, ha nem saját talpnyalóikra hallgatnának, ha elhinnék azt, hogy útjában állnak egy új politikai kultúra, egy friss, változásokat ígérő politikai üzenetnek, ha valóban az ügy lenne a fontos, azonnal elmennének.

Biztos, hogy nem teszik.

Érdemes ezen mélázni kicsit. Mesterházy Attila valóban azt gondolja magáról, hogy  jó pártelnök, ráadásul egy ilyen helyzetben?

Ha senki nem meri neki elmondani az igazat, akkor én elmondom a véleményemet: nem az.

Amikor még kisebb kabát volt rajta, és létezett az a furcsa, érdekes kis szakálla, még meg lehetett különböztetni a többi kicsit elhízott, egyforma, tehetség és karizma nélküli politikustól.  Ugyan már akkor is unalmasan beszélt, egy felszólalásban tízszer szerepelt a „politikai üzenet”, nem kellett rá odafigyelni, simán lehetett mosogatni, takarítani a híradó, vagy a parlamenti közvetítések alatt.

Totálisan érdektelen volt ugyanis.

Szóval az első kérdés, (Gyurcsány neve nélkül): Valóban velük, a frakcióban ülőkkel próbál az MSZP nekimenni a választásoknak? Hát persze! Soha nem mondanának le. Ebben biztos vagyok. Pártérdek, vagy az ország érdeke? Nem érdekes!

Molyoljunk el cseppet azon, ha mégis megtennék, (valami csoda folytán) kik kerülhetnének be a listáról?  Nem sorolom, rosszabbnál- rosszabb nevek. Egy-kettő talán akad, akinél nem sikítanék fel.

Kedves Ferenc!

A felvetés jogos.

De ne mondanak le.

És nincs jó új csapat.

Hagyjuk a fenébe, ezt a panoptikumot.

Foglalkozzunk a párttal. Jajistenem! (Csak belegondoltam)

Ott mit lehet tenni?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimpalok.blog.hu/api/trackback/id/tr68325312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása