Missicu mondta, hogy én is:)
Szerettem sütni, egészen addig, amíg Tücsök nem lett allergiás. :(
De az egyszerű dolgokat szerettem: a bögrés mákost, meg a bögrés pogácsát. Ünnepeken hajlandó voltam tortát is sütni (ez nagyon, nagyon régen volt).
Soha nem felejtem el, egyszer diós tortát sütöttem. A krémet gőz felett kevergettem, ahogy kell, gyönyörű, könnyű krém lett, habos magas. Egészen addig, amíg valaki ki nem nyitotta az ablakot a konyhában. Bejött a hideg kintről (november 15. volt, a nagy szülinapja) és összeesett a krém a felére. Majdmnem sírtam.
Na, nem bújok ki a feladat alól: de kalimpás lesz, azaz egyszerű.
Az alapja piskóta, mind a kettőnek, köll bele tojás, cukorral kikeverve, meg liszt ( én szalagos lisztet használok, azt a fogós lisztet) meg minden, vagy bemész és megveszed készen.
Ha kettőt veszel, az egyik kakaós legyen, és akkor lehet csíkos belőle :)))
A krém marha egyszerű, ha találsz sűrített tej konzervet, akkor konzervestől felteszed főni. Ami ebből lesz a manjar, nagyon finom és különleges íze van.
Abba bele köll dobni egy kis dijót , meg a tetejére is, krém meg dió. Isten őrizzen valami műanyag tejszínhab, vagy ilyesmi, inkább semmi más.
A másik: a citromos süti. Ehhez gyümölcstorta szerűséget kell venned, aminek pereme van, vagy ilyet sütni.
A sűrített tejbe belecsavarsz két citromot, (persze ehhez sok sűrített tej kell, nem egy tubus, hanem mondjuk három) egyet meg szépen felszeletelsz a tetjére.
Ennyi.
Pogácsát nem tudok, de van valami sütőtökös édesség is,amit nemcsináltam már vagy ezer éve, de nem hut ezembe hogy is volt.
Kinek dobjam tovább? Nagyhencegnek! Legyen má fijú is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.