lóbálom a lábamat

Gurul a pogácsa

2008/11/05. - írta: kalimpálok

Missicu mondta, hogy én is:)

 

 

Szerettem sütni, egészen addig, amíg Tücsök nem lett allergiás. :(

De az egyszerű dolgokat szerettem: a bögrés mákost, meg a bögrés pogácsát. Ünnepeken hajlandó voltam tortát is sütni (ez nagyon, nagyon régen volt).

Soha nem felejtem el, egyszer diós tortát sütöttem. A krémet gőz felett kevergettem, ahogy kell, gyönyörű, könnyű krém lett, habos magas. Egészen addig, amíg valaki ki nem nyitotta az ablakot a konyhában. Bejött a hideg kintről (november 15. volt, a nagy szülinapja) és összeesett a krém a felére. Majdmnem sírtam.

Na, nem bújok ki a feladat alól: de kalimpás lesz, azaz egyszerű.

 

Az alapja piskóta, mind a kettőnek, köll bele tojás, cukorral kikeverve, meg liszt ( én szalagos lisztet használok, azt a fogós lisztet) meg minden, vagy bemész és megveszed készen.

Ha kettőt veszel, az egyik kakaós legyen, és akkor lehet csíkos belőle :))) 

A krém marha egyszerű, ha találsz sűrített tej konzervet, akkor konzervestől felteszed főni. Ami ebből lesz a manjar, nagyon finom és különleges íze van.

Abba bele köll dobni egy kis dijót , meg a tetejére is, krém meg dió. Isten őrizzen valami műanyag tejszínhab, vagy ilyesmi, inkább semmi más.

 

A másik: a citromos süti. Ehhez gyümölcstorta szerűséget kell venned, aminek pereme van, vagy ilyet sütni.

A sűrített tejbe belecsavarsz két citromot, (persze ehhez sok sűrített tej kell, nem egy tubus, hanem mondjuk három) egyet meg szépen felszeletelsz a tetjére.

Ennyi.

 

Pogácsát nem tudok, de van valami sütőtökös édesség is,amit nemcsináltam már vagy ezer éve, de nem hut ezembe hogy is volt. 

 

 

Kinek dobjam tovább? Nagyhencegnek! Legyen má fijú is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimpalok.blog.hu/api/trackback/id/tr308324664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása